Pink Floyd mag met ‘The Dark Side of the Moon’ de tweede best verkochte plaat ter wereld op hun naam schrijven. Hun unieke sound ligt voor eeuwig vast op enkele van de meest baanbrekende conceptalbums ooit uitgebracht. Maar ook hun imposante visuele stijl en maatschappijkritische teksten, waarvoor stichtend lid Roger Waters essentieel was, maken hen tijdloos.

Waters maakt van zijn concerten al jaren een totaalbeleving, met als kers op de taart zijn innovatieve ‘The Wall’-tour. In 2017 trok hij opnieuw de wereld rond, dit keer met ‘Us + Them’. De adembenemende productie die vorig jaar nog langs het sportpaleis passeerde, wordt nu eenmalig vertoond in onze zalen.

‘Us + Them’ werd opgevoerd voor meer dan twee miljoen mensen over heel de wereld en bevat nummers uit alle klassieke Pink Floyd-albums (‘The Dark Side of the Moon’, ‘The Wall’, ‘Animals’, ‘Wish You Were Here’) en uit Waters recentste soloalbum ‘Is This the Life We Really Want?’. De concertfilm werd opgenomen bij onze noorderburen in Amsterdam.

Laat je overdonderden door dit onmisbaar cinema-event. Met de hulp van opblaasvarkens, kinderkoren en Trump bewijst Waters nog maar eens dat hij een pionier is op het vlak van stadiumshows en dat zijn boodschap relevanter is dan ooit.

Deze film speelt momenteel niet.