Dankzij de publicatie van haar kortverhaal ‘The Lottery’ in The New Yorker wordt Shirley Jackson (Elisabeth Moss) op slag tot beroemdheid gekatapulteerd. Maar door de macabere onderwerpen van haar verhalen en omdat ze niet in het verstikkende model van een jaren 50 huisvouw past, moet ze er ook heel wat minachting bijnemen. Haar man, academicus Stanley (Michael Stuhlbarg), heeft graag alles onder controle en flirt erop los, maar toont ook zijn zorgzame kant wanneer zijn vrouw in een van haar slechtere periodes soms maanden na elkaar als kluizenaar leeft.

Wanneer Shirley volop in het schrijfproces zit van haar volgende roman, komen Stanley’s assistent en zijn vrouw Rose bij hen logeren. De vrouwen worden al snel verbannen naar de keuken terwijl de mannen zich intellectueel vermaken. Initieel is Shirley niet zo opgezet met de logés, maar ze ontwikkelt al snel een fascinatie voor Rose.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.