Een kleine stad, in de jaren 1910. Een jongeman in de goot, een oude man in een rolstoel. Beiden hunkeren ernaar om binnen te dringen in het aantrekkelijke herenhuis waar ze tegenaan geleund staan. De jongeman is arm en is verblind door het nobele voorkomen van de vreemde bewoners. De oude zint op wraak.

De student en de kreupele vinden elkaar, samen geraken zij binnen in het huis. Maar hun plannen lopen niet als verhoopt. De oude man wordt ontmaskerd voor hij zich van zijn oude vijanden kan ontdoen. De student koestert amoureuze plannen met de dochter des huizes, maar zij blijkt een ziekelijke jongedame.

Het bizarre verhaal is een bewerking van het gelijknamige toneelstuk van de Zweed August Strindberg, in zijn typisch misantropische stijl. Mensen blijken niet te zijn hoe ze zich voordoen, bedienden negeren hun meesters, spoken dwalen rond en een huis trekt mensen naar zich toe.

 

Een film van Gentse bodem. Acteurs en figuranten zijn van verschillende lokale toneelgroepen (La Barraca, Multatuli, Zucht naar kunst, ...). Gentse documentairemaker Kevin D'heedene gebruikt zijn poëtische beeldtaal voor het eerst in een fictie-langspeelfilm.

Met steun van Stad Gent.

Deze film speelt momenteel niet.
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.