Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams bundelen opnieuw hun krachten en nemen ons mee op een epische reis naar een galaxy far, far away in een meeslepend slot van de baanbrekende Skywalker-saga, waar nieuwe legendes worden geboren en de laatste strijd voor vrijheid begint. Wijlen Carrie Fisher maakt een comeback als General Leia met behulp van ongebruikt beeldmateriaal uit ‘The Force Awakens’. 

Keert Rey zich naar de donkere kant? Zal Chewbacca eindelijk zijn plaats innemen als heerser van de hele melkweg? Kunnen de gedecimeerde troepen van het verzet, geleid door Rey, Finn, Poe en generaal Leia, eindelijk de eerste orde verslaan? Is Kylo Ren - de voormalige Ben Solo - echt onherroepelijk verloren? Wat is schurkenkoning Lando Calrissian van plan? En hoe is keizer Palpatine betrokken bij de gebeurtenissen van de vervolgtrilogie?

This is it! Het grootste filmische verhaal aller tijden komt tot een eind. Het doek valt - symbolisch - over een saga die vijf decennia heeft geduurd, terwijl de kenmerkende muzikale score van John Williams nog een allerlaatste keer het begin van het einde begeleidt.


'Star Wars: The Rise of Skywalker' werd genomineerd voor 3 Oscars!
- Best Original Score
- Best Sound Editing
- Best Visual Effects

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.