Dakota Johnson speelt Susie Bannion, een ontzettend getalenteerde danseres die in 1977 Ohio verruilt voor Berlijn. Hier doet ze auditie voor een prestigieuze dansschool geleid door de veeleisende Madame Blanc (Tilda Swinton). Susie wordt aangenomen, maar de dansschool herbergt enkele raadselachtige geheimen die de verschillende danseressen mentaal en fysiek teisteren. Wat spookt er precies tussen de muren van het onheilspellende gebouw?

Op een foto die dateert van 2006 poseert Luca Gaudagnino in een T-shirt van ‘Suspiria’; de regisseur is een groot fan van de originele film uit 1977. Zijn keuze om de film in een nieuw jasje te steken is desalniettemin opvallend te noemen gezien zijn vorige project. ‘Call Me By Your Name’ – een succesverhaal, ook hier in de zalen van Sphinx – vertelt het ontwapenende verhaal van een romance tussen een jongen en een man op het Italiaanse platteland, terwijl 'Suspiria' de duivelse ziel van een Berlijnse dansschool blootlegt. Ondanks de thematische verschillen tussen beide films is er een evidente gemene deler: Gaudagnino's uitzonderlijke gave om een simpel verhaal tot een onvergetelijke mythe te maken.

De regisseur zei het volgende over ‘Suspiria’: "I want the movie to perform as the most disturbing experience you can have." Het is aan jou om te bepalen of hij hier in geslaagd is.