De klassieker van Stephan Elliott – in 1995 goed voor de Oscar voor Best Costume Design – betekende niet alleen de doorbraak van Guy Pearce, het is een van de uitzinnigste en grappigste komedies ooit, over twee travestieten en een transgender die het crazy plan opvatten om door de Australische woestijn te rijden met een bus genaamd Priscilla.

De film was een kwarteeuw geleden een fenomeen, vandaag is hij een onvervalste cult/camp/kitschklassieker. Enerzijds omwille van de waanzinnige kostumering en aanstekelijke discosoundtrack – ABBA! Gloria Gaynor! CeCe Peniston! Alicia Bridges! – anderzijds omwille van het bijzonder geestige scenario en de onvergetelijke vertolkingen van Guy Pearce, Terence Stamp én Hugo ‘Agent Smith’ Weaving.


PinX vertoont naar aanleiding van de 25ste verjaardag een gerestaureerde kopij van de film, voorafgegaan door een performance van het Gentse drag-collectief House of Lux én gevolgd door een Love Boat-party in de A.M. Club. Koop je tickets voor film & party hier.

En nog beter: al wie ‘opgekleed’ komt, krijgt voor de film een shotje – Terence Stamp style! 

Deze film speelt momenteel niet.