Anne (Olivia Colman) wil met een gerust hart naar Parijs vertrekken en is op zoek naar thuisverpleging voor haar vader. Dit is echter buiten de man zelf gerekend, want de 80-jarige Anthony (Anthony Hopkins) is zo koppig als een ezel en vindt dat hij geen hulp nodig heeft. Maar dementie heeft zijn grip op de realiteit aangetast. Anthony’s heden en verleden vloeien in elkaar en elke dag is gevuld met brute, onthutsende ontdekkingen: opeens blijkt zijn dochter een compleet andere persoon te zijn, is zijn appartement volledig anders ingericht en verblijft er een zekere Paul, die beweert dat het zijn appartement is. En iedereen doet alsof er niets aan de hand is. ‘The Father’ had een horrorfilm kunnen zijn.
 
Regisseur Florian Zeller demonstreert pienter de ondraaglijke frustratie van leven met (iemand met) dementie. Anthony Hopkins mocht een Academy Award in ontvangst nemen voor een vertolking die bij de top van zijn carrière behoort, en de immer fascinerende Olivia Colman hoeft niet voor hem onder te doen.

zondag 24 oktober
maandag 25 oktober
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.