Forrest Tucker is een charmante zeventigjarige bankovervaller. Gekleed als een gentleman en slechts gewapend met een guitige kwajongensblik geven de bankbedienden Tucker keer op keer alles waar hij om vraagt. De politie zit hem echter op de hielen. Maar wanneer hij tijdens een achtervolging een innemende vrouw met autopech langs de weg ziet staan, stopt hij – zoals het een ware gentleman betaamt – om haar te helpen.  

Een en al glimlach en blozende wangen valt Tucker meteen voor de ontwapenende Jewel (Sissy Spacek), en het gevoel is volledig wederzijds. Kan Tucker zijn job opgeven voor de liefde van zijn leven?  

Ondertussen maakt detective John Hunt (Casey Affleck) het zijn missie om Tucker in te rekenen, maar hij stuit gaandeweg op een milde bewondering voor de innemende schelm. De stoutmoedige senior brengt immers een interessant cv met zich mee: als beroepsbankovervaller zit hij al sinds zijn tienerjaren in het vak, en hij ontsnapte al 16 keer uit de gevangenis.

David Lowery legde al een interessant parcours af met het romantische misdaadrama ‘Ain’t Them Bodies Saints’ en het surrealistische ‘A Ghost Story’, beiden met hoofdrollen voor Rooney Mara en Casey Affleck. Net zoals bij deze films, zit het spektakel van ‘The Old Man & the Gun’ niet in overweldigende actiescenes, maar in de oprechte en weemoedige momenten waarin de personages tegenover elkaar staan.

De ondertussen 82-jarige Redford beschouwt ‘The Old Man & the Gun’ als zijn zwanenzang, en wat voor een gracieus vertrek uit het vak is het geworden. Leave ‘em wanting more, zeggen ze dan.  

Deze film speelt momenteel niet.