Na 9/11 zetten de Amerikaanse Veiligheids- en Inlichtingendiensten alles op alles om nog zo’n catastrofe te voorkomen en de schuldigen te straffen. Morele codes verbleken bij het idee aan toekomstige aanslagen. De CIA begint zijn “enhanced interrogation techniques” toe te passen op verdachten van terrorisme.  

Wanneer in The New York Times een verhaal verschijnt over hoe de CIA videobanden met verhoren van Al Quaida-gevangenen vernietigd heeft, vermoedt Washington dat er meer aan de hand is. Daniel Jones, een ijverige researcher voor de Senaat, wordt belast met het onderzoek naar de martelpraktijken van de Amerikaanse Inlichtingendienst.  

Screenwriter en regisseur Scott Z. Burns (‘The Bourne Ultimatum’) komt aanzetten met een urgente politieke thriller die herinnert aan de hoogdagen van het genre in de jaren 70, met toppers als ‘All the President’s Men’. Een topcast onder leiding van Adam Driver neemt je mee op een verslavende jacht naar de waarheid.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.