Toch slaagt Hugh Glass - zo heet DiCaprio's stalen personage - er al jaren in om in dat barre klimaat als trapper aan de kost te komen, ook al wordt hij zelf tot opgejaagd wild gereduceerd door native Americans die hun achtertuin niet graag geplunderd zien door blanke kolonisten.

Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet hij zich een weg banen door een strenge winter, richting de beschaving. Een meedogenloze overlevingstocht die kracht toont van de menselijke geest. 

Een jaar nadat hij met 'Birdman' de Oscar won voor Beste Regie, sleepte Iñárritu dezelfde prijs opnieuw in de wacht voor deze op ware feiten gebaseerde film. Bovendien bezorgde de hoofdrol Leonardo DiCaprio zijn langverwachte Oscar voor Beste Acteur. Voeg daar een levendige montage en een organisch gevoel voor ritme aan toe, en er valt op 'The Revenant' bitter weinig tot helemaal niks af te dingen.

Deze film speelt momenteel niet.