Doordrenkt van melancholie, toont de film de verwoestende effecten van huiselijke geheimen in het leven van de ongelukkig getrouwde Takako en de opstandige Akiko. Akiko is een verloren ziel op drift in een wereld vol nachtbars en achterkamers van mahjong-salons. Wanneer hun vervreemde moeder onverwachts terug opduikt in hun leven, brengt dat een schokgolf teweeg bij het al kwetsbare gezin.

Zelfs wanneer zijn films turbulente thema's aanraakt zoals afwezige ouders, afbrokkelende huwelijken, ongeplande zwangerschap, blijft Ozu de verwarde relaties tussen ouders en kinderen kalm en terughoudend observeren. Dit is cinema die met minimale middelen, waaronder ingetogen acteerwerk, een maximale, bijna spirituele, reactie teweegbrengt bij het publiek.


De release van 'Tokyo Twilight' is deel van een reeks 4K-restauraties. Ontdek deze zomer ook nog de andere Ozu klassiekers 'Early Spring', 'Tokyo Story' en 'The Flavor of Green Tea over Rice'. 

donderdag 18 augustus
vrijdag 19 augustus
zaterdag 20 augustus
zondag 21 augustus
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.