Ter land, ter zee of in de lucht, we trekken de wereld rond met deze unieke reeks animatiekortfilms zonder woorden. Laat je verwonderen door deze verrassende filmpjes uit Tsjechië, Rusland, Hongarije, Groot-Brittannië en Nederland over vliegeren, fietsen, ballonvaren, bruggen oversteken, heel wat uitvinden en alles omkeren.  


Papa
Een excentrieke uitvinder beseft dat hij alles behalve een goede vader is voor zijn dochter. Dus besluit hij op een dag een ideale papa uit te vinden voor haar.
Nathalie Labarre / Tsjechië 2014 / 5min

The Kite
Een jongetje bezoekt zijn grootvader en ze vliegeren samen op het platteland. Hun vliegers symboliseren hun leeftijd. Een poëtisch verhaal over afscheid nemen.
Martin Smatana / Polen, Slowakije, Tsjechië 2018 / 13min

Cycle 
Een ‘rond’ verhaal over een meisje dat naar haar grootvader wil fietsen en ontdekt dat de weg stopt waar het avontuur pas echt begint.
Sophie Olga De Jong, Sytske Kok / Nederland 2018 / 2min

Pearfall
Opgelet voor de vallende peren! Ze vallen plots en dus is het nodig om voorbereid te zijn. Deze film zal je van de nodige instructies voorzien voor zulke situaties.
Leonid Shmelkov / Rusland 2017 / 2min

Bridgemaster
De levende standbeelden van twee leeuwen, op de Kettingbrug worden gepest door een gemene wolk. De Brugmeester moet ingrijpen. Een absurd verhaal voor de kleinste kijkers!
Halasi Balint / Hongarije 2018 / 2min

Flipped 
Welkom in een wereld waarbij de rollen van kinderen en volwassenen omgedraaid zijn. We volgen een dag van omgekeerde situaties, en analyseert zo volwassenheid en ouderschap op een grappige manier.
Hend Esmat, Lamiaa Diab / Verenigd Koninkrijk 2018 / 5min

Two Balloons 
Twee avontuurlijke maki’s varen met hun luchtschepen naar de andere kant van de wereld, waar het lot en toeval hun reünie in de weg staan. 
Mark C. Smith / Nederland 2017 / 9min

Deze film speelt momenteel niet.