De 16-jarige Hodaka besluit zijn ruraal geboortedorp te verlaten en zijn geluk te beproeven in de grote stad. Hij had zijn moment echter beter kunnen kiezen: Tokyo verdrinkt in schijnbaar eeuwigdurende stortbuien. De luidruchtige, chaotische metropool blijkt al snel een vijandige plaats te kunnen zijn en Hodaka voelt zich erg eenzaam.

Een slordige maar goedbedoelende Keisuke neemt de jongeman onder zijn hoede en geeft hem een job als journalist bij zijn magazine, dat de meest vreemde verhalen publiceert. Zo ontmoet hij Hina, een weesmeisje dat met behulp van magische krachten de regen tijdelijk kan doen ophouden. De twee groeien al snel naar elkaar toe en zien een mogelijkheid om wat bij te verdienen. Maar met  het weer knoeien heeft zo zijn gevolgen.

Shinkai combineert een aangrijpend liefdesverhaal met adembenemende animatie van het wolkendek boven Tokyo in de opvolger van Japans boxoffice-succes ‘Your Name’. ‘Weathering With You’ was tevens de Oscarinzending voor Best Foreign Language Feature Film van Japan, maar werd in december helaas niet geselecteerd voor de shortlist.