Van geësthetiseerd geweld in dans tot knokpartijen en grote oorlogen: 'Why we fight?' exploreert de vechtersbaas in de mens.

Drie dansers uit Platels voorstelling 'Nicht slafen' vertellen over hun ervaringen met geweld, zowel fysiek als psychologisch. Hun observaties en opmerkingen worden afgewisseld met interventies van onder anderen kunstenares Berlinde De Bruyckere en filosoof Philipp Blom. Geleidelijk aan wordt duidelijk dat geweld vaak een uitlaatklep is voor ongenoegen dat niet op een andere manier geventileerd kan worden. En dat geweld onlosmakelijk deel uitmaakt van een democratie. 


16/04 om 20u: première in aanwezigheid van Alain Platel en Mirjam Devriendt, Koert Debeuf en Tinneke BeeckmanFilmvertoning met nagesprek 'Why We Fight NOW?'. Moderator: John Vandaele (MO*).


21/04 om 20u30: na de voorstelling gaat Lieven Deloof (vzw Touché) in gesprek met Alain Platel en Mirjam Devriendt. Moderator: Ben Van Alboom. 


30/04 om 17u30: na de voorstelling gaat Joost Demuynck (psycho-analyticus, geeft les creatieve therapie aan de Artevelde Hogeschool) in gesprek met Alain Platel en Mirjam Devriendt. Moderator: Shauni De Gussem.