Mitsuha droomt van de grote stad. “Maak me alsjeblieft een knappe Tokyo-jongen in mijn volgend leven!” Als haar wens onverwacht uitkomt, verandert haar saaie bestaan in een spannend, hilarisch avontuur. Zonder dat ze er controle over hebben, switchen zij en Taki van lichaam en leven. Wanneer ze ook nog eens een manier vinden om berichten uit te wisselen, leren ze elkaar steeds beter kennen. Ze willen elkaar ontmoeten. Maar is hun connectie daar sterk genoeg voor?

Met zijn vorige producties had de Japanse cineast Makoto Shinkai zich al opgeworpen als een van de grote beloften van de animatiefilm in zijn land, maar met zijn nieuwste overtreft hij alle verwachtingen, op meer dan één manier. Hij brengt een overweldigende body-swap romance over tijd en ruimte, het lot en de liefde tussen twee zielsverwanten.

Bovendien is de film een fraai voorbeeld van hybride animatie, met de hand getekend op tabletcomputers. Door deze manier van werken wordt het beste van twee werelden gecombineerd, want de mogelijkheden van digitale beeldmanipulatie vloeien naadloos samen met de emotionele betrokkenheid en soepele lijnvoering van traditionele animatie. Een fenomeen! 

Deze film speelt momenteel niet