Avant-première 'Ce Magnifique Gâteau!'

10 december 2018
Op 17 december kan je om 20u de avant-première bijwonen van 'Ce Magnifique Gâteau!' in aanwezigheid van de makers Emma de Swaef en Marc James Roels. Ook voor deze vertoning kan je de kortfilm 'Bloeistraat 11' bekijken.
ce magnifique gateau

‘Ce Magnifique Gâteau’ is de nieuwe stop-motion film van Emma de Swaef en Marc James Roels die in vier hoofdstukken het verhaal vertelt van vijf personages in het koloniale Afrika aan het einde van de 19e eeuw. Het zijn zeer uiteenlopende types: een mislukte zakenman op expeditie, een rusteloze koning, een Pygmee in een luxehotel, een verdwaalde kruier en een jonge deserteur. Ze bewandelen allemaal een eigen pad doorheen deze donkere episode. Op 17 december vertonen we deze film in avant-première in aanwezigheid van de makers.

Voor 'Ce Magnifique Gâteau!' wordt telkens de kortfilm 'Bloeistraat 11' vertoond. Dit animatie-kunstwerkje van Nienke Deutz vertelt over twee beste vrienden die frank en vrij de laatste zomervakantie van hun jeugd doorbrengen in en rond het huis. In de loop van de vakantie beginnen hun jeugdige lichamen te veranderen. Dit heeft ook gevolgen voor hun vriendschap; de puberteit lijkt voorbestemd te zijn om hun band te verbreken.

Meer weten?