Drie keer Cannes in Sphinx Cinema

9 mei 2019
Nog enkele dagen en het is zover: de start van het filmfestival van Cannes. Wie gaat dit jaar met de Gouden Palm lopen? Misschien wel Spaanse regisseur en oud-juryvoorzitter Pedro Almodóvar met ‘Dolor y gloria’? Of misschien ‘Le jeune Ahmed’ van de Belgische broers Dardenne? Bekijk ze vanaf 15 en 22 mei in onze zalen. Bovendien staat ook al een van de (voorlopig) verborgen pareltjes van Cannes op ons programma: ‘Sibyl’ van Justine Triet, vanaf 5 juni.
le jeune ahmed

'Dolor y gloria', een zacht vermomde autobiografisch portret, schetst een tijdreis door Almodóvars persoonlijk en cinematografisch verleden en is tevens een best-of-compilatie van alles waarvoor we de Spaanse grootmeester zo aanbidden.

Zoals alle tieners gaat ook de 13-jarige Ahmed op zoek naar zijn identiteit, maar de beïnvloedbare jonge moslim wordt onderweg verleid door de absolute idealen van zijn imam. Met 'Le jeune Ahmed' maken de gebroeders Dardenne kans op hun derde Gouden Palm. 

Regisseur Justine Triet exploreert de psyche van de moderne vrouw als geen ander in ‘Sibyl’, een intens en gelaagd portret door een topcast met onder meer Adèle Exarchopoulos, Gaspard Ulliel en Virginie Efira.