Senioren Filmdagen | Roma

8 januari 2019
Zondagnacht sleepte het onvoorstelbaar mooi in beeld gebrachte 'Roma' maar liefst twee Golden Globes in de wacht: Beste Niet-Engelstalige Film en Beste Regisseur voor Alfonso Cuarón. Onze senioren kunnen zich alvast warm maken voor de Oscars op donderdag 10/01.
roma

Cuarón baseerde 'Roma' op zijn eigen jeugd in het Mexico City van de jaren '70. Revelatie van de film is nieuwkomer Yaltiza Aparicio in rol van Cleo, de Mixteekse nanny die de spil van het verhaal vormt. De film haalde het op de 76e Golden Globes in de categorie voor Beste niet-Engelstalige Film van 'Capharnaüm' (Libanon), 'Never Look Away' (Duitsland), 'Shoplifters' (Japan) en onze eigen 'Girl'. 

Verder had Cuarón geen tijd voor de Netflix-haters en verdedigde hij kort en kordaat zijn keuze voor het streamingsplatform als filmverdeler: "Een Mexicaanse film in zwart-wit, in het Spaans en het Mixteco, dat bovendien een drama is zonder grote namen - hoe groot denk je dat de release was geweest als de film op een conventionele manier zou zijn uitgebracht?".

We zijn het er in elk geval mee eens dat 'Roma' door zoveel mogelijk mensen moet gezien worden, en liefst op een zo groot mogelijk scherm!

Meer weten?