ZOMER 18: de laatste week

20 augustus 2018
Nu september in het vizier komt en de grote vakantie op zijn eind loopt, is onze ZOMER 18 reeks aan haar laatste week toe. Maar niet zonder u nog een laatste keer te verwennen met twee topfilms. Met 'The Other Side of Hope' - een actueel verhaal over hoop en menselijkheid - stelt Kaurismäki zowel uw traanklieren als lachspieren op de proef. Daarnaast hernemen we het veelbekroonde 'The Rider', een gevoelig rodeo-verhaal met prachtige vergezichten uit South-Dakota.
the rider

Over de films

The Other Side of Hope

Met humor brengt regisseur Aki Kaurismäki zijn langverwachte opvolger van het bekroonde 'Le Havre' (2011) en vertelt hij op onnavolgbare wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid.
Nadat zijn asielaanvraag werd afgewezen, duikt Khaled onder. Op een dag vindt Wikstrom Khaled in de achtertuin van zijn restaurant. Hij herkent iets van zichzelf in de gehavende vluchteling en er ontstaat een band tussen beide mannen.

The Rider

Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar huis. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot, gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit.

Bekijk het volledige ZOMER 18-programma hier