Minnie, een museumcurator die er best wel warmpjes bij zit, heeft het hard te verduren in de liefde. Eerst wordt ze gedumpt door haar lief Jim (John Cassavetes) die al getrouwd was met een andere vrouw, en daarna volgt een desastreuze blind date met haar aanbidder Zelmo (Val Avery). Op een van deze niet zo vruchtbare avonden ontmoet ze Seymour Moskowitz.

Moskowitz is niet bepaald Minnies type: memorabele moustache, lang grijs haar in een paardenstaart en met het kleurrijke beroep parkeerwachter. Moskowitz daarentegen, is meteen tot over zijn oren verliefd. Ondanks het feit dat ze weinig gemeen hebben en een volledige mismatch lijken, bloeit er toch iets tussen de twee.

Regisseur John Cassavetes weet perfect een balans te vinden tussen rauwe emoties en momenten van ontwapenend stuntelige humor. De charmante excentriekelingen worden prachtig neergezet door Gena Rowlands en Seymour Cassel.


‘Minnie and Moskowitz’ is de keuze van actrice Charlotte De Bruyne (‘Niet schieten’, ‘De Twaalf’, bij theatergezelschap Ontroerend Goed).