Traffic (2000)

Vanuit drie verschillende standpunten werpt regisseur Steven Soderbergh een blik op de Amerikaanse war on drugs. ‘Traffic’ werd genomineerd voor vijf Oscars en won er vier, waaronder Beste Mannelijke Bijrol voor Benicio Del Toro.

In Mexico wordt lokale politieman Javier Rodriguez (Benicio Del Toro) gerekruteerd door de heldhaftige misdaadbestrijder Generaal Salazar om Frankie Flowers, een huurmoordenaar voor het Obregón-drugskartel, op te sporen en te arresteren. Maar is Salazar wel wie hij claimt te zijn?

Kersvers aangestelde “drugstsaar” Robert Wakefield (Michael Douglas) heeft de ambitieuze missie aanvaard om de strijd aan te gaan met de drugstrafiek in de Verenigde Staten. Wat hij echter nog niet weet, is dat zijn eigen dochter verslaafd is geraakt aan coke.

Ondertussen hebben twee DEA-agenten, Gordon (Don Cheadle) en Castro (Luis Guzmán), het gemunt op de steenrijke drugsbaron Carlos Ayala, die de drugs van het Obregón-kartel binnenbrengt in de VS. Via een informant slagen ze erin om hem op te pakken, maar dat kan zijn nietsvermoedende en zwangere vrouw Helena (Catherine Zeta-Jones) niet zomaar laten gebeuren.  


Samen met Museum Dr. Guislain en UGent brengen we zeven klassiekers terug naar het grote scherm die onze relatie met alcohol en andere roesmiddelen belichten. 'Traffic' wordt ingeleid door Prof. Dr. Tom Decorte.