Een schrijver (Jude Law) reist naar het eens grandioze Grand Budapest Hotel in de bergachtige omgeving van de republiek Zubrowka. Hij wordt er ontvangen door de eigenaar, Zero Moustafa (F. Murray Abraham), die hem vertelt over hij in het bezit is gekomen van The Grand Budapest Hotel.

Zijn ongelooflijke verhaal start in 1932, toen hij aan de slag ging in The Grand Budapest als lobby boy. Daar wordt hij onder de hoede genomen van de legendarische conciërge Monsieur Gustave (Ralph Fiennes). Gustave bestuurt het hotel met efficiëntie en charme, en hij is net iets charmanter tegen de oudere adellijke dames die het hotel bezoeken. Zo brengt hij de nacht door in de kamer van Madame Céline Villeneuve Desgoffe-und-Taxis (Tilda Swinton), die later thuis dood wordt teruggevonden. Zero en zijn mentor reizen naar het landhuis, waar ze ontdekken dat Madame D. Gustave ‘Boy with Apple’ heeft nagelaten, een schilderij van onschatbare waarde. Zo begint een kat-en-muisspel tussen Gustave en Zero enerzijds en Madame D.’s zoon Dmitri (Adrien Brody) die ook op het doek aast anderzijds, met oneindig veel haarspeldbochten onverwachte wendingen.

 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.